Slovenia Golf ugodnosti

Vstopni obrazec

Uporabniško ime:

Geslo:

Gostilna Lectar
Kontaktne informacije

Gostilna Lectar
Linhartov trg 2
4240 Radovljica

Email naslov 04 537 48 00
Email naslov 04 537 48 04
Email naslov info@lectar.com
Email naslov http://www.lectar.com


<< Nazaj...

Opis in značilnosti

V prijetnem starinskem vzdušju gostilne in na senčnem vrtu, vam bomo z veseljem postregli z domačimi tradicionalnimi jedmi. Poled dobre hrane pa nismo pozabili na pester izbor priznanih Slovenskih vin.

Dodatna ponudba

Lectarstvo je stara priznana slovenska tradicionalna obrt. Figuralno oblikovano in okrašeno pecivo iz medenega testa je oblikovano s pomočjo lesenih, pločevinastih modelov ali prostoročno. V poznem srednjem veku je bil lect poznan pri družbeni eliti. Iz 16. stoletja je najstarejši ohranjeni leseni model, narejen za plemiškega naročnika. Obrt sodi med najstarejše obrti v mestih in trgih, na podeželju pa so se lectarske delavnice pojavile v 19. stoletju, ko dejavnost doživi svoj razcvet. V tistih časih so bila to zelo cenjena in dragocena ljubezenska darila. Danes so izdelki iz lecta dragocen turistični spominek iz naše dežele, pa tudi zelo lepo promocijsko ali poslovno darilo.

Info4tourist - nastanitev, kulinarika in vino, naravne in kulturne znamenitosti, igralništvo in zabava, rekreacija, zdravje, trgovine