Slovenia Golf ugodnosti

Vstopni obrazec

Uporabniško ime:

Geslo:

Železniški muzej
Kontaktne informacije

Železniški muzej
Parmova 35
1000 Ljubljana

Email naslov 1 29 12 641
Email naslov info@slo-zeleznice.si
Email naslov http://www.slo-zeleznice.si/sl/o_nas/zelezniski_muzej/


<< Nazaj...

Opis in značilnosti

Železniški muzej je začel nastajati v šestdesetih letih in se je v nekdanji kurilnici na Parmovi 35 postopoma razvil v manjši, a izoblikovan in celovit muzej. V osrednjem objektu, rotundi, je na ogled del zbirke parnih lokomotiv in drugih muzejskih vozil. Stalna razstava drugih ključnih strok, potrebnih, da železnica lahko deluje, je v bližnjem pomožnem objektu rotunde.

Dodatna ponudba

S hvaležnostjo se spominjamo naših očetov, starih očetov in njihovih starih očetov, ki so v svojem služenju železnici, v svojem življenju z železnico in za železnico, v trdem delu našli lepoto in ponos. Spoštljivo jim priznavamo pravico do zavesti, da so živeli v velikem času in počeli velike stvari. Ne želimo dopustiti, da bi njihov trud padel v pozabo; k srcu smo si vzeli svarilo, da tisti, ki ne spoštuje preteklosti, ni vreden prihodnosti. Delček zgodovine želimo obdržati pri življenju in se po svojih močeh iskreno trudimo, da bi ustvarili polnokrven železniški muzej. Že zdaj smemo biti nanj ponosni: več kot šestdeset lokomotiv je v naši muzejski zbirki in več kot petdeset drugih vozil, pa še več tisoč muzealij iz drugih železniških področij, kar je glede na število prebivalcev v Sloveniji rekordno veliko.

Info4tourist - nastanitev, kulinarika in vino, naravne in kulturne znamenitosti, igralništvo in zabava, rekreacija, zdravje, trgovine